De Kroonprins G&CC

Posted on 10 jun 2018 in Foto updates, Lopende projecten, Projecten

De Kroonprins – Vianen

Deze nieuwe 18 + 9 executive holes golfbaan ligt tussen het Merwedekanaal en de A27 ten zuiden van Vianen. Het gebied bestond oorspronkelijk uit veenweiden en griendbossen tussen boerderijen.
Jol Golf Design is vanaf het begin betrokken geweest bij dit project en heeft vanaf 2003 het ontwikkelingsproces stap voor stap met steeds nieuwe ideeën en tekeningen ondersteund.
Jol Golf Design begeleidt ook de uitvoering totdat de eerste bal geslagen kan worden.
2014
Er wordt een eerste start gemaakt met de aanleg van de golfbaan met als doel binnen een jaar 9 holes speelklaar te krijgen. Op de voornamelijk veenachtige bodem worden vele duizenden kubieke meters grond aangevoerd om een minimale drooglegging te garanderen. Ook vele kilometers drainage en tienduizenden kubieke meters zand moeten zorgen dat er het gehele jaar gegolfd kan worden.
2015
In september van het jaar 2015 worden de eerste fairways en greens ingezaaid. De uiteindelijke vormen van de baan worden zichtbaar. Golfvereniging de Lingewaelsche heeft haar nieuwe thuis gevonden op Golfbaan de Kroonprins.
2016
In begin van dit jaar wordt de greenkeepersloods gebouwd die tevens als tijdelijk clubgebouw fungeert.
Mei 2016 worden Holes 12,13,14,4,5,6,7,3 en 15 feestelijk in gebruik genomen als tijdelijke 9 holes golfbaan. En gestaag vordert ook de aanleg van de nog resterende 9 holes.
2017
De eerste heipalen gaan de grond in voor de realisatie van het nieuwe clubhuis. In het najaar zijn ook alle greens en fairways van de grote baan ingezaaid.
2018
De baan is in het voorjaar zover gereed dat er op 16 holes gespeeld kan worden. De drivingrange is in twee maanden geshaped en ingezaaid en de 9 holes par 3 baan wordt in een rap tempo aangelegd.
Jol Golf Design heeft ook de opdracht gekregen om het gebied rondom het clubhuis te ontwerpen en te detailleren. In september van 2018 is de ‘grand opening’ van het clubhuis en de golfbanen met drivingrange.

Link naar website van Golfbaan de Kroonprins Vianen: http://golfbaandekroonprins.nl/