De Hooge Rotterdamsche

Posted on 10 jul 2012 in Lopende projecten, Projecten

Golfbaan De Hooge Rotterdamsche-

Golfbaan De Hooge Rotterdamsche, homecourse van Golfclub De Hooge Bergsche, ligt op ca 15 minuten van Rotterdam-centrum in het Hoge Bergse Bos, onderdeel van het recreatiegebied Rottemeren. Het terrein van circa 60 hectare bevat een aantal fraaie vijvers en veel volwassen bos- en struikpartijen die voor de nodige beschutting zorgen. Het verrassende en unieke karakter van de golfbaan ligt in de heuvelrug van circa 25 meter hoogte waardoor een bijkans on-Nederlands landschap is ontstaan, maar met een zekere beslotenheid.

Het ontwerp van de baan is van Gerard Jol en is gebaseerd op een optimale benutting van het terrein. Op de heuvels zijn 9 holes gelegen waarbij maximaal toelaatbare hellingshoeken als criterium golden. In het lage land en gedeeltelijk in het bos liggen de 9 holes, die door de goed ingepaste waterpartijen een geheel ander karakter hebben dan de heuvelholes.

Het eigen karakter wordt nog onderstreept door het verrassend originele paviljoen van architect Gunnar Daan, op het hoogste punt gelegen met rondom verre einders en de stadssilhouetten van ondermeer Rotterdam, Delft en Den Haag. Een gebouw met allure en ruimte op een uniek punt.

In 2010 heeft Jol Golf Design een totaal nieuw ontwerp gemaakt voor de omgeving van het clubhuis, waarbij een monumentale trap en een ruim terras het  bijzondere karakter van het paviljoen extra  benadrukt.

De bijzondere bodemomstandigheden van zowel de hoge als de lage holes, zijn in de loop der jaren aanleiding geweest om  voor  reconstructies werk. Jol Golf Design heeft daarvoor aan de hand van de Quality Scan, plannen gemaakt. De holes 6,7, 8 en 9 zijn reeds  gerenoveerd, thans vindt de afronding plaats met de reconstructie van  hole 5 en de afdekking met een laag verse grond over de Driving Range.

werk  Jol golf Design in 2012:

Hole 5: Nieuwe damestee,  fairway en green en een buggypad. Het accent is komen te liggen op het cultuurtechnisch verbeteren, maar vooral ook op het visueel  betrekken  van de grote vijver bij de hole.  De bomen aan de rechterzijde zijn solitair gezet en het gras wordt ook daar verzorgd. De green is opnieuw ontworpen en voorzien van uitdagende pinposities en een grote bunker.

Driving Range: Om milieu technische redenen moest er een nieuwe afdeklaag op de DR  worden aangebracht. Door verschillende targets in te bouwen en het terrein in zijn geheel te  van een ondulatie is deze oefenaccommodatie veel  aantrekkelijker geworden.

Link naar de website van Golfbaan De Hooge Rotterdamsche: dehoogerotterdamsche.nl