Proefkonijn: Stippelberg?

Posted on 31 okt 2012 in Publicaties

Donderdag 25 oktober 2012;

Vanaf nu brengen we regelmatig een bezoekje aan een brede waaier golfbanen en geven onze appreciatie en soms ook ongezouten mening over het hele aanbod “Proefkonijn” ging als primeur bij onze Noorderburen kijken.

“Stippelberg is een erg jonge golfclub. De achttien holes championship course werd pas in maart 2011 in gebruik genomen, maar het lijkt of die er steeds gelegen heeft. Vooral dan omdat golfbaanarchitect Michiel van der Vaart er perfect in slaagde alles in de rustgevende natuur te integreren.”

De schitterende bunkering zorgt daarbij voor een absolute meerwaarde. Vanaf de back tee’s van deze 6116 meter lange par 71, lijkt de baan dreigend, maar brede landingsplaatsen honoreren goede drives.

“Wel moet je shot naar de vaak hoger gelegen greens juist zijn. Niet alleen de lengte, maar vooral de plaats waar je landt is uiterst belangrijk om een haalbare putt te versieren. Lig je op de green dan ben je immers nog niet “binnen”.

“En dan de ruimte. Landgoed De Stippelberg heeft een imponerende grootte van …duizend hectare. De golfbaan zelf palmt daarvan 90 hectare in. Een zalig ruimtelijk gevoel dat nog geaccentueerd wordt door de grote waterpartijen die liefst 60 hectare groot zijn.
Ruimte en dus ook… oorverdovende rust. Alleen maar onderbroken door ons welgemeend “Waw,… wat een baan!”. Niet eenmaal, maar minstens een half dozijn keer.”