Heemskerkse Golfclub

Posted on 29 jun 2014 in Gerealiseerde projecten, Projecten

Heemskerkse –

In het hart van Kennemerland vindt u deze golfbaan, die een verrassende rust uitstraalt. En dat op slechts 25 minuten van Amsterdam, 15 minuten van Haarlem of Alkmaar.

De Heemskerkse is een polderbaan met veel groen en veel water. Tegen de horizon steekt de kerk van Assendelft af met verspreid liggende boerderijen. En in de verte kunt u nog net de havenkranen langs het Noordzeekanaal zien.

Eenmaal in de baan ontdekt u snel dat de holes uitgesproken lang zijn. De eerste 9 holes zijn in de buitenring aangelegd. De Par 4 holes 11 en 17, die door hun lengte als de meest lastige worden ervaren, liggen in de binnenring.

De Par 3 baan is een uitdagende 9 holes baan en ligt naast de afslag van hole 1 van de 18-holes baan en wordt geheel omsloten door natuurlijke waterpartijen. De holes zijn sterk geonduleerd en hebben een lengte van 88 meter tot 166 meter (de totale lengte is 1078 meter).

Bunkerpartijen bieden de gelegenheid ook dit onderdeel van het spel flink te oefenen. De paden zijn zodanig aangelegd dat er ook in de winter met handicarts en trolley’s gereden kan worden.

Link naar de website van de Heemskerkse Golfclub: www.heemskerksegolfclub.nl