Golfbaan Zuid Drenthe

Posted on 10 jan 2013 in Gerealiseerde projecten, Lopende projecten, Projecten, Publicaties

Golfbaan Zuid Drenthe –

In 2009 is Jol Gol Design betrokken geraakt bij de ontwikkeling van een grootschalig recreatie project in  zuid oost Drenthe. De plannen betreffen een bijzonder park met vakantiewoningen in een directe relatie met  wilde dieren, Wild Life Parc . Ook de aanleg  van een golfbaan vormt een onderdeel van dat plan. Het totale te ontwikkelen gebied zal ruim 450ha bedragen.

Jol Golf Design, die hierbij  heeft samengewerkt met Bureau Park en Landschap te Breda, heeft reeds een Par 3 baan en vier volwaardige holes gerealiseerd in 2012 en in de zomer van 2013 zullen de resterende  vijf holes van deze uitdagende baan in gebruik genomen kunnen worden. De Par is 72  en de baan is 5700 m lang. Helaas is door de economische omstandigheden de verdere ontwikkeling van het vakantiepark  voorlopig uitgesteld.

Het gebied kenmerkt  zich door het weidse Drentse land met laan beplantingen en bospercelen in de nabijheid van een ontginningskanaal. Aan dit kanaal is de historische en geheel gerestaureerde Fijnfabriek  gelegen. Deze fabriek verwerkte destijds het ontgonnen hoogveen tot  turfmolm en is thans een aantrekkelijk congrescentrum met  vergaderruimtes. Verder is een goed verzorgd hotel aanwezig dat m.b.t. de duurzaamheid tot een van de meest innovatieve hotels van Nederland gerekend kan worden.

Het streven is om in de toekomst de baan naar 18 holes en later naar 27 holes uit te breiden met de mogelijkheid tot meervoudig ruimte gebruik  in de combinatie van crosscountry (paardensport) en golf.

2012 najaar: start  van de aanleg van de laatste vijf volwaardige holes door Aannemer Vos Ruinerwold

De nieuwe holes krijgen ook het kenmerkende karakter van de grillige bunkers en de Links-achtige brede fairway’s. De greencomplexen worden goed verdedigd door swales en runoffs (holten en afrollende ballen) De holes zijn dusdanig ontworpen dat er meerdere routes naar de vlag zijn. Door de bredere fairways is het voor beginnende golfers prettig spelen en door de strategisch geplaatste hindernissen voor de gevorderde speler een ware uitdaging. Ook is in het ontwerp meegenomen dat op de 9 holes meerdere tees zijn die een duidelijk onderscheid vormen  tussen de 1e en de 2e negen holes. Hierdoor zal men het gevoel krijgen over 18 verschillende holes te spelen..

2013 zomer: In gebruikneming 5 nieuwe holes. Opening 21 september 2013 en ingebruikname van de 9 holes. De baan kreeg bij opening direct de NGF A status.

2014 voorjaar: GolfWeekly nr3 presenteert de top30 “Beste 9 holes banen van Nederland” hierin komt Golfbaan Zuid Drenthe direct op de 11de plaats terecht! Golfweekly 2014 nr3

Link naar de website van Golfbaan Zuid Drenthe: www.zuiddrenthe.nl/golfbaan-zuid-drenthe