Esonstad

Posted on 9 jul 2012 in Lopende projecten, Projecten

Esonstad  –

Pitch & Putt baan in het noord oosten van Friesland, nabij Oostmahorn en het Lauwersmeer. De baan behoort bij het in de stijl van de 17de eeuw gebouwde vakantiestadje met de historische naam Esonstad. Hij is gesitueerd langs de dijk en op een grote heuvel (terp), gemaakt van klei die bij de bouw van het stadje beschikbaar kwam.

Een van de grootste Pitch & Putt banen van Nederland (13 ha) In een ruime opzet liggen 9 holes in het lage land langs de dijk , met o.a. mooie waterpartijen en 9 holes op de terp. Op de terp wordt men verrast door een hoog gelegen meer (zoet water bassin) waar om- en over heen gespeeld wordt. De uitzichten naar de verre omgeving en het zicht op het stadje zijn verassend fraai.

Met dit project wordt voor het eerst samen gewerkt met de organisatie Pitch&Putt Support (www.pitch-putt.nl) die landelijk gelieerd is aan vele van deze korte banen. Dit eerste project dat onder architectuur van Jol Golf Design wordt gerealiseerd, zal een vervolg krijgen bij verschillende andere projecten.

Link naar de website van Esonstad: www.pitch-putt.nl/esonstad