Duurswold GC

Posted on 16 sep 2013 in Gerealiseerde projecten, Projecten

Duurswold – Steendam

Verscholen in het Groningse land nabij het Schildmeer ligt een ware ‘hidden-Jam’. De 9 Holes baan schaart zich onder de meest uitdagende golftests van Nederland.

Vijf holes spelen door bos en drie holes in het imposante weidse Groningse landschap. De laatstgenoemde worden door velen als de mooiste holes van het noorden gezien. Het grote contrast tussen de beslotenheid van het bos en de immense openheid van de links-achtige holes in het buiten gebied, geeft direct karakter aan de golfbaan Duurswold. Jol Golf Design is erin geslaagd de baan te laten harmoniëren met het landschap. Mooie uitgestrekte moerasgebieden en grillige natuurlijke bunkers verdedigen de ideale speellijn naar de vlag. De par5 2de is de ‘signiture hole’ die geïnspireerd is op de 7de hole van Scotscraig (Schotland) . Ook daar loopt een grote rug dwars door de fairway waarmee met de drive rekening moet worden gehouden.

Bijzonder element van het project is de doorkruising van een Ecologische verbindingszone die de diversiteit van de flora en fauna ten goede komt.

2004: Jol Golf Design raakt betrokken bij het project te Steendam. Er worden diverse modellen gemaakt voor het realiseren van een 18 holes baan.

2007 :Gekozen wordt om het project te realiseren in twee fases en de voorbereidingen te starten voor de aanleg van 9 holes en 6 holes par3, evenals een grote Driving Range.

2008- 2010: In maart van 2008 wordt er gestart met het kappen van de speellijnen door bestaande bosschages en een eerste aanzet van het grove grondwerk. In 2010 worden de laatste holes ingezaaid.

2011: Officiële opening van de baan Duurswold in mei 2011.

 

Link naar de website van Golfclub Duurswold:  www.golfclubduurswold.nl